4-2-2600x4752headerimage3eheaderimage2e

Verzuimbeheersing is onze passie

Baken 5 is een vooruitstrevende arbodienstverlener met een unieke integrale aanpak. Het combineren van proactieve verzuimbegeleiding, financiƫle expertise en duurzame inzetbaarheid van het personeel leidt gegarandeerd tot meer rendement.

"Werknemers die koffie drinken zijn productiever"

Door Redactie Baken 5 | 21 januari 2015
Selecta Nederland liet onderzoek doen naar de koffiebeleving op het werk. Uit dit onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de Nederlanders koffie drinkt tijdens het werk. Ook is aangetoond dat ongeveer de helft van de werknemers productiever denkt te zijn onder het genot van een goede kop koffie. Een kleine meerderheid ervaart dankzij koffie meer plezier in het werk en bijna 60% van de medewerkers geeft aan niet zonder koffie op het werk te kunnen.

Goede koffie

Die koffie op het werk moet dan wel goede koffie zijn en daarbij wordt niet alleen gelet op smaak en caffeïnegehalte. De belangrijkste factoren die een koffie voor werknemers tot een goede koffie maken zijn:
  1. Smaak (88%)
  2. Gratis verkrijgbaarheid (72%)
  3. Keuzemogelijkheden (56%)
  4. Bereidingstijd (56%)
  5. Gebruiksvriendelijkheid van de automaat (48%)
Gratis koffie is goede koffie, zo zou je uit dit rijtje kunnen afleiden. Toch geeft 60% van de werknemers aan eventueel best te willen betalen voor een kop koffie op het werk. Werkend Nederland heeft hier 44 cent voor over.

Gespreksstof

U hoeft niet bang te zijn dat werknemers tijdens het halen van hun koffie minder productief zijn. Meer dan 50% van de gesprekken bij de automaat gaan over het werk!