Test COVID-19 via een bedrijfsarts van Baken5

Steeds meer beroepsgroepen komen in aanmerking voor de testprocedure op COVID-19. Medewerkers binnen uw bedrijf die onder de doelgroep vallen én al langer dan 24 uur symptomen van COVID-19 (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) vertonen, kunnen via de huisarts of een bedrijfsarts van Baken 5 een aanvraag indienen voor de testprocedure. Het indienen van zo’n aanvraag verloopt als volgt:

1. Check via de (website van de) GGD in uw regio of de betreffende medewerker onder de doelgroep valt en wat de aanvraagprocedure is.
2. Volg de procedure van de GGD en laat uw medewerker zelf contact opnemen met de huisarts of met Baken 5. Baken 5 plant voor uw medewerker een afspraak in met de bedrijfsarts. Hier mag geen leidinggevende tussen zitten in verband met de AVG (privacywetgeving).
3. De bedrijfs- of huisarts controleert tijdens een telefonisch consult of uw medewerker in aanmerking komt voor een test en dient de aanvraag in bij de GGD in uw regio.
4. De medewerker ontvangt van de GGD een uitnodiging per e-mail met instructie en waar en wanneer de test zal plaatsvinden.
5. De GGD neemt de test af en levert het afgenomen monster af bij het laboratorium.
6. De aanvragende bedrijfs- of huisarts ontvangt de testuitslag 24 tot 48 uur na de testafname en zal zo snel mogelijk contact opnemen met uw medewerker.
7. Mocht het nodig zijn, dan overlegt de bedrijfs- of huisarts met u als werkgever over de eventuele inzetmogelijkheden van uw medewerker.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft deze procedure getoetst en geconcludeerd dat de privacy van medewerkers gewaarborgd blijft.

Als u nog vragen heeft, kunt u ons natuurlijk altijd bellen op nummer 0299 – 371720.
Wij zijn u graag van dienst!


Baken 5 B.V.
Ron Kamps

Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01