AP: "temperatuur opmeten mag, als de gegevens maar niet worden geregistreerd"

Tot voor kort was het standpunt van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) dat het opmeten van temperatuur van werknemers en bezoekers niet is toegestaan. Inmiddels heeft de AP hierin wat nuancering gebracht.

Nu steeds meer werknemers weer naar hun werkplek gaan, vragen werkgevers zich af welke veiligheidsmaatregelen getroffen kunnen worden. Verschillende werkgevers hebben een toegangsbeleid opgezet, waarbij onder meer de temperatuur van werknemers en bezoekers wordt gemeten. Bijvoorbeeld met een warmtecamera. Werknemers met koorts wordt verzocht zich ziek te melden, degenen met een normale temperatuur kunnen doorlopen.

Volgens de AP geldt de AVG in deze situatie omdat niet alleen iemands temperatuur gemeten wordt, maar er vervolgens ook iets gedaan wordt met dit medische gegeven. Systemen waarbij poortjes opengaan, waarbij groen licht wordt gegeven of die op basis van de meetgegevens op een andere manier geautomatiseerd iets doen, vallen ook onder de bescherming van de AVG.

De AVG geldt niet als alleen de temperatuur wordt afgelezen en daar verder niets mee gebeurt. Dus als de temperatuur niet wordt geregistreerd en ook niet in een geautomatiseerd systeem terechtkomt.

Ga voor meer informatie naar de site van de AP

Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01