Carnaval en onverwacht verzuim

Carnaval zit er weer op en heeft ongetwijfeld ook dit jaar bij veel bedrijven een piek in het ziekteverzuim veroorzaakt. Een piek die kan leiden tot hoge directe en indirecte kosten. Kosten waar organisaties zich vaak niet bewust van zijn.

Hogere kosten en lagere productiviteit

Uit een onlangs uitgevoerd onderzoek in opdracht van Kronos Incorporated bleek dat onverwacht verzuim een negatievere impact heeft dan gepland verzuim. De kwaliteit van het werk is lager en het aantal overuren is hoger. Ruim 30 procent van de respondenten geeft aan meer verplichte overuren te maken. Factoren die stuk voor stuk leiden tot hogere kosten en een lagere productiviteit.

Stress door verhoogde werkdruk

Ongeplande afwezigheid heeft ook een negatieve invloed op de werkzaamheden van collega's. Van de respondenten geeft 77 procent aan last te hebben van een verhoogde werkdruk als gevolg van collega’s die onverwacht niet op het werk verschijnen. Daarnaast ervaart 51 procent meer stress als gevolg van de plotselinge verandering in werkpatronen.

Voorspelbaarheid

De ongeplande afwezigheid is volgens 40 procent van de respondenten hoger op maandagen en vrijdagen, voor feestdagen of voor nationale en sportevenementen. Wilt u weten hoe u dit ongeplande verzuim binnen de perken kunt houden? Neem contact op met Baken 5.


Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01