Activering WIA-gerechtigden

In het afgelopen jaar heeft Stichting van de Arbeid aan demissionair-minister Koolmees aanbevelingen gedaan, om de WIA op tenminste tien onderdelen te verbeteren. De Stichting vindt dat er onder meer betere voorlichting moet komen voor scholingsmogelijkheden voor WIA-gerechtigden en het proces of en welke uitkering wordt toegekend moet duidelijker. Tevens is de Stichting van mening dat de WIA-grens in de laagste categorie moet verschuiven, waardoor de werknemer vanaf 25 procent arbeidsongeschiktheid al recht heeft op een uitkering.

Wordt de laatste aanbeveling doorgevoerd dan is dit van invloed op de kosten die na 104-weken verzuim, aan jou als werkgever worden doorbelast. Tenminste, wanneer je bij het UWV bent aangesloten. Maar ook als je eigenrisicodrager voor de WIA bent, zal dit een stijging van de uitkeringskosten inhouden. Je loopt daardoor in beide gevallen financiële risico’s die, wanneer het jouw vakgebied niet is, lastig wordt om dit volledig inzichtelijk te krijgen.

Ons vak is het wel. Wij hebben de kennis om jou, nog voordat verzuim een risico wordt, te voorzien van een uitgebreide financiële analyse. Daarbij geven wij u een compleet advies van verzekeren tot het niet of wel aangaan van het eigenrisicodragerschap. Wij komen met een lange termijnvisie gericht op jouw organisatie en bieden volledige begeleiding zodat dit niet alleen nu, maar ook straks goed georganiseerd blijft.

Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01