Het ongemak van hoge hakken

Sommige vrouwen zweren erbij, andere vrouwen schelden erop. Mannen vinden het sexy en uit onderzoek is zelfs gebleken dat mannen een vrouw op hakken eerder te hulp schieten dan een vrouw op platte schoenen. Hoe hoger de hak, des te behulpzamer de man.

Gehakte beroepen

In veel gevallen is het aan de vrouw om te kiezen of ze al dan niet op hakken loopt, maar in sommige beroepen ligt die keuze niet voor de hand. Stewardessen lopen doorgaans op hakken en ook vrouwen in mantelpak combineren dit vaak met een pump of iets van dien aard.

Platte schoenen niet welkom

Onlangs werd in Cannes een aantal vrouwen op platte schoenen van de rode loper geweerd. Het gevolg; een storm van protesttweets. Steeds meer vrouwen stappen over op platte schoenen en dat lijkt terecht. Het dragen van hakken heeft namelijk negatieve gevolgen voor de gezondheid.

Lopen op hakken is ongezond

Vrouwen die hakken dragen hebben een verhoogde kans op pijn aan botten en gewrichten. Daarnaast kan de onnatuurlijke manier van lopen rugklachten veroorzaken en ten derde is op hakken lopen enorm vermoeiend.

Het wachten is op het eerste onderzoek dat verzuim afzet tegen de hakhoogte. Wij zijn benieuwd naar de uitkomsten!

Wilt u weten op welke manieren u kunt besparen op verzuim binnen uw organisatie? Doe onze verzuimanalyse en bespaar minimaal € 1000,-.


Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01