Maak plaats voor generatie Z

Het is nog niet eerder gebeurd dat de beroepsbevolking vier generaties omvatte, maar nu is het zover. Babyboomers, generatie X, Millennials en de aanstormende generatie Z bevolken de werkvloer. Bedrijven moeten al die verschillende generaties met hun eigen werkwijze proberen te faciliteren.

Een onderzoek - uitgevoerd door Coleman Parkes Research en gesponsord door Ricoh Europe - onder meer dan 3.000 werkgevers toont aan dat meer dan de helft van de bedrijven er niet in slaagt tegemoet te komen aan al deze verschillende behoeftes.

Generatie Z stelt hogere verwachtingen aan de werkomgeving en raakt bovendien sneller gefrustreerd. Salaris is belangrijk, maar de balans tussen werk en privé en de samenwerking met fijne collega's zijn ook van doorslaggevend belang. Flexibele werktijden, goede arbeidsvoorwaarden en baanzekerheid volgen op de derde plaats.

Oudere generaties stellen minder hoge eisen aan hun werkgevers en hebben andere voorkeuren. Babyboomers vinden baanzekerheid het belangrijkst, terwijl Generatie X en Millennials de balans tussen werk en privé de hoogste prioriteit toekennen.

Gelukkig waarderen de verschillende generaties elkaars aanwezigheid wel. Bijna negen op de tien medewerkers geeft aan een personeelsbestand met mensen in uiteenlopende leeftijden een aanwinst is voor een bedrijf te vinden.


Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01