Belangrijk in 2016

In 2016 is het raadzaam om (alvast) met een aantal dingen rekening te houden. U kunt zich dit jaar nog voorbereiden op het samenvoegen van de WGA-Flex en de WGA-Vast. Nadenken over hoe om te gaan met tijdelijke medewerkers die ziek uit dienst gaan loont en op 1 juni wordt de Arbowet aangepast.

Samenvoeging WGA-Flex en WGA-Vast

Per 1-1-2017 worden de WGA-Flex en de WGA-Vast samengevoegd. Welke premies de verzekeraars in rekening gaan brengen is nog onbekend, maar u kunt zich al wel voorbereiden op de keuze die u zult moeten gaan maken. Gaat u zich privaat verzekeren via een verzekeraar of verzekert u zich publiek via het UWV? U heeft nog een klein jaar om tot een financieel onderbouwde keuze te komen. De experts van Baken 5 zijn u graag van dienst.

Grip op tijdelijke werknemers die ziek uit dienst gaan

Wilt u in 2016 grip houden op werknemers die met een tijdelijk contract ziek uit dienst gaan? Overweeg dan of Ziektewet Eigenrisicodragen wellicht een optie is. U betaalt dan niet langer het Ziektewetdeel van de gedifferentieerde premie en u betaalt zelf de Ziektwetuitkering aan de werknemers die ziek uit dienst zijn gegaan en aan de gestelde voorwaarden voldoen. U heeft zélf de regie over de verzuimbegeleiding en re-integratie tijdens de eventuele doorbelasting van 10 jaar. Weten wat voor uw bedrijf de beste keuze is? Baken 5 rekent graag met u mee.

Aanpassingen Arbowet

Per 1-6-2016 wordt de Arbowet aangepast met als doel de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening te vergroten en de positie van de bedrijfsarts te versterken. Zo zal er een basiscontract komen tussen organisaties en arbodienstverleners, wordt de adviserende rol van de bedrijfsarts concreter en krijgt de Inspectie SWZ meer mogelijkheden voor handhaving en toezicht. In een toekomstige nieuwsbrief zullen we hier uitgebreider op ingaan.


Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01