Gezond werken in de Zorg

Gisteren werd het onderzoeksrapport ´Gezond Werken in de Zorg´ gepresenteerd. Stichting IZZ en de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben een grootschalig onderzoek gedaan naar de factoren die het meest van invloed zijn op de fysieke en psychosociale arbeidsbelasting binnen zorgorganisaties. Aan het onderzoek namen ruim 10.500 zorgmedewerkers deel.

Schokkende cijfers

Uit dit onderzoek kwam onder andere naar voren dat zestig procent van de zorgmedewerkers kampt met rugklachten en 64 procent klachten heeft aan de nek of schouder. In het afgelopen jaar kon bijna een kwart het eigen werk niet uitvoeren wegens problemen aan het bewegingsapparaat.

Presenteïsme

Zorgwekkende cijfers, maar bij ziekte werkt bijna tweederde van deze mensen gewoon door. Als u denkt dat dit lovenswaardig is, raden we u van harte het blog van Elbert-Jan van Zetten over presenteïsme aan. Mensen die doorwerken terwijl ze eigenlijk van het een of ander zouden moeten herstellen, kosten u meer dan u denkt.

Investeren met zekerheid op winst

Een andere opvallende uitkomst van het onderzoek is de sterke samenhang tussen verbeteringen in het psychosociale veiligheidsklimaat op de afdeling en de vermindering van het aantal fysieke klachten. Investeren in de gezondheid van medewerkers in de zorg is volgens dit onderzoek zeer rendabel. Elke euro die u investeert, levert € 2,50 op aan extra duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Meer weten

Hier downloadt u het volledige rapport. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met Baken 5 voor een gesprek over de winst die investeren in Gezondheidsmanagement uw bedrijf op kan leveren.Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01