‘Psychische diversiteit op het werk en de rol van de werkgever’

Ongeveer 20% van de beroepsbevolking heeft te maken met een lichte of matige psychische aandoening, zoals angst of depressie. Meestal zijn deze aandoeningen goed behandelbaar. Het grootste deel van de mensen met een psychische aandoening is dan ook gewoon aan het werk. Om dat werk te behouden, moeten ze vaak een strijd leveren. Veel mensen durven niet open te zijn over hun aandoening vanwege angst voor negatieve reacties van anderen en voor discriminatie.

Management heeft belangrijke invloed

Samen Sterk zonder Stigma deed een grootschalig literatuuronderzoek en presenteerde op 8 december het rapport ‘Psychische diversiteit op het werk en de rol van de werkgever’. Uit het onderzoek komt onder andere naar voren dat het management een belangrijke invloed heeft op de psychische gesteldheid van werknemers: mensen met een psychische aandoening blijken minder vaak een manager te hebben die de medewerker ondersteunt, goede feedback geeft en diens werkprestaties erkent.

Vroegtijdig herkennen voorkomt verzuim

Gerdien Rabbers, directeur van Samen Sterk zonder Stigma: “Vroegtijdig herkennen van signalen en in gesprek gaan over psychische problematiek met werknemers voorkomt verzuim. Uit het onderzoek blijkt dat het zaak is om leidinggevenden hierin te trainen. Dan kunnen zij een psychische aandoening in ontwikkeling herkennen, weten zij dat behandeling vaak goed mogelijk is en kunnen ze tijdig de situatie aankaarten.”

In gesprek over het ondersteunen van uw medewerkers en het omlaag brengen van de verzuimcijfers? Neem contact op met Baken 5.


Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01