WGA; nieuwe eisen, krappe deadlines

Het kan u niet ontgaan zijn. Vanaf 1 januari 2017 worden de WGA-flex en de WGA-vast samengevoegd. Als werkgever moet u op tijd de private WGA-verzekering verlengen. De tijdsdruk is enorm, maar het blijft belangrijk goed op de voorwaarden te letten. Verzekeraars stellen nieuwe eisen en hanteren strengere voorwaarden!

Neem geen overhaaste beslissingen

Omdat WGA-verzekeraars in het verleden verliezen hebben moeten nemen, zijn ze nu extra voorzichtig met betrekking tot het maken van risicocalculaties voor de nieuwe WGA. Als werkgever wordt u het hemd van het lijf gevraagd en moet u allerlei zaken overleggen; van uw verzuimbeleid tot uw financiële positie. Andere eisen en voorwaarden, nieuwe premies en krappe deadlines, maar pas op; neem geen overhaaste beslissingen.

Voordeel op korte termijn of besparing op lange termijn

Het is verleidelijk om op zoek te gaan naar de laagste premies. Daarmee behaalt u misschien wel een voordeel op de korte termijn, maar uiteindelijk gaat het om de polisvoorwaarden. Die voorwaarden bepalen uw besparingen op de lange termijn en juist die besparingen op de langere termijn zijn interessant.

Nu eigenrisicodrager, let op!

Om en nabij 50% van de werkgevers is eigenrisicodrager voor de WGA. Bent u ook eigenrisicodrager, dan moet u voor 2017 een nieuwe keuze maken. Bent u nu eigenrisicodrager zijn voor de WGA-vast en maakt u niet voor 31 december uw keuze, dan gaat u verplicht terug naar een publieke verzekering. Door de aangepaste regels betaalt u vervolgens een verhoogde premie en bent u minimaal drie jaar verplicht publiek verzekerd.

Nu publiek verzekerd, let op!

Bent u publiek verzekerd, dan moet u voor 1 oktober al een keuze hebben gemaakt. Lees u goed in of laat u goed voorlichten over de keuze waarbij uw bedrijf het meest gebaat is. Het is nu meer dan ooit van belang om een zorgvuldige keuze te maken. Wanneer een verzekeraar bijvoorbeeld de toekomstige premies heeft gebaseerd op de totale lasten, dan kijkt zo’n verzekeraar niet naar de individuele werkgever. Doet u veel aan preventie en re-integratie, dan zal dat niet resulteren in een lagere premie.

Welke keuze maakt u?

De ene verzekeraar eist dat u een zieke werknemer na twee dagen aanmeldt, bij een andere verzekeraar is dat misschien pas na 36 of 42 weken. Bent u van plan jaarlijks over te gaan stappen, dan krijgt u te maken met allemaal verschillende voorwaarden en aanspreekpunten. U zou er zelfs voor kunnen kiezen de WGA-lasten gedeeltelijk te verzekeren in ruil voor een korting op de premie. In dat geval betaalt u een deel van de WGA-uitkeringen uit eigen zak.

Denk heel goed na over wat het beste is voor uw bedrijf en neem daar de tijd voor. Komt u er niet uit, dan kijken we graag met u mee.

Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01