Op de radar | Worktrans

Worktrans Uitzendbureau werd opgericht in 1997 en is gespecialiseerd in het vervullen van vacatures voor transport en logistiek. Tijdens de piek in de zomer gaan er dagelijks 900 mensen via Worktrans aan de slag. In de winter zijn dat er rond de 500. De chauffeurs en logistiek medewerkers zijn stuk voor stuk specialisten, en ook de intercedenten komen uit de transport en logistiek.

‘Een tevreden medewerker is een productieve medewerker’

Marko Ducro startte in 2015 als HR Manager. “Een tevreden medewerker is een productieve medewerker, dat is mijn lijfspreuk,” vertelt Marko. “In de uitzendbranche heb je dan meteen een van de grootste uitdagingen te pakken, want uitzendkrachten werken vaak relatief kort bij een opdrachtgever. Door die kortere periodes bouwen de chauffeurs en logistiek medewerkers niet snel een band op met de bedrijven waarbij ze hun werkzaamheden uitvoeren. Door het ontbreken van zo’n band, mis je soms de loyaliteit, maar gelukkig weten we dat bij Worktrans goed op te vangen.”

‘Onze uitzendkrachten zijn ons visitekaartje’

Toen Marko startte bij Worktrans was Baken 5 net binnengehaald als de nieuwe verzuimspecialist.  Marko: “In tegenstelling tot hun voorganger is Baken 5 juist heel proactief. Als HR Manager houd ik me met veel meer dingen bezig dan alleen met verzuim. Dan is het fijn wanneer je iemand hebt die alles goed voor je in de gaten houdt, zodat je geen nare boetes krijgt wanneer je een keer een melding een dag te laat doorgeeft. Het is belangrijk om je mensen goed te begeleiden. Zeker wanneer ze ziek zijn. Onze uitzendkrachten zijn ons visitekaartje. We moeten het letterlijk van onze mensen hebben. Daarom zorgen we goed voor ze en Baken 5 maakt die goede zorg mogelijk.”

Korte lijnen en snel schakelen

“Wat ik ook heel fijn vind aan Baken 5,” vervolgt Marko zijn verhaal, “is dat iedereen bij Baken 5 weet wie ik ben en over het algemeen ook volledig op de hoogte is van de dossiers. Die korte lijnen werken heel prettig. Met mijn achtergrond als arbeidsjurist kom ik vaak een heel eind, maar de expertise waar de Register Casemanagers van Baken 5 over beschikken is echt een waardevolle toevoeging. Baken 5 maakt mijn werk gewoon een stuk overzichtelijker.”

Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01