Uniper trekt alcohol- en drugscontrolebeleid in na onderzoek Autoriteit Persoonsgegevens

Energiebedrijf Uniper (tot 1 januari 2016 E.ON) heeft na onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zijn alcohol- en drugscontrolebeleid voor medewerkers ingetrokken. Volgens dit beleid was Uniper van plan gegevens over de gezondheid van medewerkers te verwerken, maar dit bleek in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Verwerking medische gegevens
Werkgevers mogen geen alcohol- en drugstesten inzetten waarbij medische gegevens van werknemers worden verwerkt. Ook niet als de werknemer dar toestemming voor geeft. Werknemers hebben gezien de arbeidsrelatie geen vrije keuze om wel of niet mee te werken. Dit soort tests mogen alleen worden afgenomen wanneer dit in de wet is geregeld zoals bijvoorbeeld in de luchtvaart.

Inzage in medicijngebruik
In het beleid van het energiebedrijf stond ook dat werknemers gevraagd zou worden hun leidinggevende te informeren over het gebruik van medicijnen die het beoordelingsvermogen of de reactiesnelheid beïnvloeden. Dat is wettelijk niet toegestaan, omdat werkgevers deze privacygevoelige informatie niet zelf mogen verwerken. Dat mag alleen de bedrijfsarts doen in het kader van begeleiding en re-integratie van zieke werknemers. Het moet daarbij dan wel gaan om werknemers die deze medicijnen gebruiken en werkzaamheden uitvoeren waarbij gevaar voor de werknemer of omstanders kan ontstaan.

Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01