Service Dogs in het zonnetje

Stichting Personal Service Dogs stelt kosteloos hulphonden ter beschikking aan mensen met een beperking. Baken 5 draagt deze stichting een warm hart toe en vertelt u graag meer over het verschil dat een hulphond kan maken.

Susan en Joep

Susan is 30 en is door een spierziekte afhankelijk van een elektrische rolstoel. Haar hulphond heet Joep en probeert altijd eerder bij de post te zijn dan Susan. Meestal is hij er nog voordat de postbode de post door de brievenbus heeft gegooid. Hij helpt met het openen en sluiten van deuren, stopt wasgoed in de droger en haalt het er ook weer uit en als Susan iets laat vallen, dan raapt Joep het voor haar op. Joep helpt Susan ook met het uittrekken van haar handbraces, door het klittenband los te maken.

Saskia en Yuna

Saskia leidt aan een erfelijke aandoening waarbij haar bindweefsel niet goed is aangelegd. Haar hulphond Yuna helpt haar bij allerlei dagelijkse dingen zoals afval weggooien nieuwe koffie uit de voorraadkast pakken. Ze helpt met het doen van boodschappen en haalt takken uit de wielen van haar rolstoel en begeleidt Saskia bij haar bezoeken aan het ziekenhuis. Los van de praktische hulp die Yuna 24 uur per dag geeft, geeft zij nog veel meer. Zij geeft Saskia moed en steun, vrijheid en onafhankelijkheid, plezier en vrolijkheid, vriendschap en genegenheid. Ze geeft zichzelf, dag in dag uit, onvoorwaardelijk en helemaal.

Honden als Joep en Yuna zijn onmisbaar voor hun baasjes. Tijdens onze kennissessie op 11 mei vragen we dan ook geen inschrijfgeld, maar vragen we de bezoekers een donatie te doen aan deze geweldige stichting. Komt u niet op de kennissessie, dan mag u uiteraard ook een donatie doen.

Stichting Personal Service Dogs
NL92RABO 011.66.77.759

Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01