Meer knuffelen verlaagt verzuim

Infecties voorkomen was nog nooit zo eenvoudig. Onderzoekers van de Carnegie Mellon University ontdekten dat knuffelen stress reduceert en ook nog eens infecties tegengaat.

Het onderzoek

De 404 gezonde mensen die deelnamen aan het onderzoek moesten een vragenlijst invullen en werden vervolgens telefonisch geïnterviewd. De respondenten gaven antwoord op vragen over sociale steun in hun omgeving, eventuele conflicten met anderen en het aantal knuffels dat ze gemiddeld ontvingen per dag.

Vervolgens werden de deelnemers in quarantaine geplaatst en moedwillig besmet met een onschuldig griepvirus. Regelmatige knuffelaars bleken minder vatbaar voor het gebruikte griepvirus. “Het lijkt erop dat mensen die veel knuffelen beter beschermd zijn tegen infecties,” aldus wetenschapper Sheldon Cohen. “Het mogelijk beschermende effect van het knuffelen is wellicht een gevolg van het fysieke contact of van de indicatie van steun en intimiteit die mensen erdoor ervaren.” Om het precieze verband tussen knuffelen en weerbaarheid tegen infecties beter in kaart te kunnen brengen is aanvullend onderzoek nodig.

Het stimuleren van knuffelen op de werkvloer is misschien nu niet direct een aanpak die door iedereen zal worden omarmd. Toch benieuwd hoe u in het nieuwe jaar het verzuim binnen uw bedrijf kunt verlagen? Neem contact op met Baken 5.

We wensen u fijne Feestdagen en een gezond 2015!Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01