Cursus preventiemedewerker

Tweemaal per jaar organiseert Baken 5 een kennissessie voor haar relaties. Op 8 november 2018 staat deze sessie in het teken van de preventiemedewerker. Voor dit thema heeft Baken 5 een externe cursusleider ingehuurd om exclusief voor onze relaties de cursus preventiemedewerker aan te kunnen bieden.

Iedere organisatie is verplicht om tenminste één werknemer aan te stellen als preventiemedewerker. Bij een bedrijfsomvang tot 25 werknemers (hierbij tellen ook uitzendkrachten en stagiairs mee) mag de directeur zelf de rol van preventiemedewerker vervullen.

Veel bedrijven worstelen met de vraag wat de rol van een preventiemedewerker nu precies inhoudt en kan opleveren. Baken 5 wil u laten zien dat de geïnvesteerde tijd van de preventiemedewerker ruimschoots wordt terugverdiend. Het investeren van € 1,- in gezond en veilig werken levert gemiddeld  € 2,20 op (bron: International Social Security Association). De investering draagt niet alleen bij aan het welzijn van de medewerkers maar ook aan verzuimreductie, de doorbelasting van langdurig zieken, de productiviteit en uiteindelijk de bedrijfscontinuïteit.

De recente wijziging van de Arbowet (1 juli 2017) geeft de preventiemedewerker een nog belangrijkere rol binnen de organisatie. De preventiemedewerker adviseert de werkgever en dient te beschikken over voldoende deskundigheid en ervaring die is afgestemd op de risico’s in de onderneming.

Om de preventiemedewerker te ondersteunen bieden wij u in samenwerking met Consense Arbo een praktische cursus aan. De cursus duurt een halve dag en is voor zowel de beginnende als de ervaren preventiemedewerker. Tijdens de cursus wordt de cursist wegwijs gemaakt in de Arbo-regels en wordt geleerd hoe u risico’s binnen de onderneming kunt herkennen en hoe u deze risico’s kunt aanpakken.

Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

·       Taken en rol preventiemedewerker, plaats in de organisatie;
·       Samenwerking met bedrijfsarts en arbodienstverlener;
·       Arbowet; rechten en plichten;
·       Veranderingen in de Arbowet;
·       De Risico- Inventarisatie & Evaluatie en het Plan van Aanpak;
·       Vinden van relevante informatie;
·       Vertalen van theorie naar praktijk; Hoe richt ik het arbobeleid in en hoe creëer ik hiervoor draagvlak binnen de organisatie;
·       Praktijkopdracht (in groepsverband).

Uw investering
De kosten bedragen € 225,- (excl. btw) per persoon. Voor dit bedrag krijgt u de cursus aangeboden, een cursusboek, bewijs van deelname, koffie en thee. De cursus zal worden afgesloten met een lunch. Om u optimaal aandacht te geven is het maximale aantal cursisten op 15 gesteld.

Programma
08.30 uur           aanvang cursus
10.30 uur           pauze
10.45 uur           vervolg cursus
13.00 uur           lunch

Locatie
Kavel II Beemster
Volgerweg 42
1462 HR Middenbeemster

Aanmelden

Voor de cursus kunt u zich aanmelden via info@Baken5.nl

Wij hopen u namens Baken 5 een interessante en leerzame cursus aan te bieden. Als u nog vragen heeft kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, wij zijn u graag van dienst.

Met vriendelijke groet,
Baken 5 B.V.

 

Ron Kamps

Baken5 logobol
Login
OnVia
Volg ons
Contact

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur

Adres

Wilhelminalaan 1G,
1441 EK Purmerend

Telefoon

0299 - 371720

E-mailadres

info@baken5.nl

Financieel

Bank: NL04 RABO 0137841833
KvK nr.: 37141938
BTW nr.: 8194.68.162.B.01