4-2-2600x4752headerimage3eheaderimage2e

Een goede verzuimbeheersing
begint bij een gedragen verzuimbeleid

Baken 5 helpt u onnodige kosten te voorkomen door u te begeleiden bij uw rol als verzuimregisseur.
Met ons online verzuimregistratieprogramma loopt u nooit meer achter de feiten aan.

Module 2; Advies, bemiddeling en beheer verzuimvoorzieningen

Als werkgever bent u twaalf jaar (financieel) verantwoordelijk voor uw verzuimende medewerkers. Is een medewerker in vaste dienst, dan betaalt u de eerste twee jaar het loon door. Stroomt de betreffende medewerker de WGA in, dan bent u nog eens tien jaar financieel verantwoordelijk. Voor tijdelijke krachten geldt precies hetzelfde. De eerste twee jaar wordt gesproken over de Ziektewet, maar welke naam het beestje ook heeft, u bent degene die betaalt.

Analyse en de juiste keuze maken
De financiële risico's die verzuim met zich meebrengt kunt u op verschillende manieren afdekken. U kunt bepaalde risico's onderbrengen bij het UWV, u kunt kiezen om eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet of de WGA, zelf voorzieningen treffen of verzekeren. Aan de totstandkoming van een goed onderbouwde keuze gaan veel afwegingen en analyses vooraf. Afwegingen en analyses die Baken 5 voor u kan maken, zodat u de juiste beslissing kunt nemen. In de analyse nemen we ook mee of u geen verzekeringsplicht heeft vanuit de cao. Deze kleine lettertjes kunnen namelijk grote gevolgen hebben.

Uitvoerige begeleiding, gedegen advies
Baken 5 geeft u meer dan alleen advies. Wij onderhandelen voor u met de verzekeraar(s) en beheren de door u afgesloten verzekering(en). Bij verzuim geven wij de ziek- en herstelmelding door aan de desbetreffende verzekeraar, zodat u maar één keer het verzuim hoeft te registreren. Ook bij langdurig verzuim communiceren wij met de verzekeraar en onderhandelen wij over interventiebudgetten zodat we voor u kosten besparen. Belast het UWV een uitkering aan u door, dan kunnen wij beoordelen of dit wel terecht is. Is de doorbelasting niet terecht, dan tekenen wij voor u bezwaar aan. Zo voorkomt u onnodige kosten.

Maatwerk
Alle bedrijven zijn verschillend, dus ook zijn de overwegingen en analyses voor elk bedrijf anders. Het advies dat u van ons krijgt is maatwerk, Wij opereren volledig onafhankelijk. Het vinden van de beste oplossingen voor uw bedrijf staat bij ons voorop. 

Sluitend advies, een passende voorziening en transparant beheer tegen een vast tarief; de garantie van Baken 5.