4-2-2600x4752headerimage3eheaderimage2e

Een gezonde visie op verzuim

Baken 5 is voorstander van een gezonde visie op verzuim. Een verzuimbeleid is fijn, een gezondheidsvisie is beter. Weloverwogen preventie verdient zichzelf terug.

Module 5; Gezondheidsmanagement

 Gezondheidsmanagement vergroot de productie, verbetert de dienstverlening en is goed voor de continuïteit. Wanneer uw werknemers lekker in hun vel zitten, zijn ze productiever en zijn ze prettiger in de omgang. Een effectief gezondheidsmanagement zorgt voor minder verzuim. Uw werknemers blijven langer gezond en kunnen langer doorwerken.

Interventie levert geld op
De duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers begint bij preventief gezondheidsmanagement. Met het voorkomen van langdurig verzuim en het tijdig inzetten van de juiste interventies worden aanzienlijke besparingen gerealiseerd. Preventie is geen investering; preventie is winst.

Duurzaam rendement
Met een goede implementatie van preventief gezondheidsmanagement zijn enorm veel factoren gemoeid. Inzicht in uw gezondheidsmanagement is van belang om tot de kern van het verzuim te komen. Een gerichte aanpak van de bron van het verzuim zorgt voor duurzaam rendement voor uw bedrijf en uw medewerkers.

Staat u ook voor de uitdaging om uw medewerkers gezond, gemotiveerd en gekwalificeerd aan het werk te houden? Wilt u weten hoe u uw gezondheidsmanagement verder kunt optimaliseren? Maak dan gebruik van de bedrijfsscan duurzame inzetbaarheid. De scan biedt u waardevolle ondersteuning bij het formuleren van een aanpak die precies past bij uw bedrijf.

 

Wat levert het u op?
De bedrijfsscan duurzame inzetbaarheid laat u snel en praktisch zien hoe de vlag erbij hangt. De scan dient als startmotor voor directie, management of HR bij het formuleren van de strategie rond inzetbaarheid en vitaliteit. U krijgt integraal inzicht in sterke en zwakke punten van het personeelsbeleid en de manier waarop u verbeteringen kunt realiseren.

Baken 5 | preventie is winst