Beleidsverklaring
Baken5 bestaat uit drie gespecialiseerde entiteiten, Verzuimbeheersers, Organisatiebeheersers en Vitaliteitsbeheersers, met één gemeenschappelijk doelwaar wij ons dagelijks voor inzetten: Met aandacht voor de organisatie en de mensen die daar werkzaam zijn zorgen wij voor vitale medewerkers en daarmee een vitaal bedrijf.
Wij zijn Baken 5. We zorgen voor een verlaging van het verzuim en zorgen voor bevlogen medewerkers bij bedrijven in Groot Waterland. Wij kijken naar cultuur, financiën, leiderschap en vooral de mens.

Dit doen wij door de mensen in de organisatie centraal te zetten, naar hen te luisteren en hen te betrekken bij het verzuimbeleid. Dat werkt veel beter om verzuim te voorkomen én zorgt voor bevlogen, vitale en productieve medewerkers. Zij zorgen uiteindelijk voor een gezond bedrijf.

Bij ons krijg je geen standaard traject. Ieder bedrijf, iedere afdeling en ieder mens is uniek. Daar hoort een maatwerk aanpak bij diepast bij jouw mensen en jouw bedrijf. Bij Baken 5 geen standaard processen en traditionele trajecten. Wij pakken het anders aan en kijken naar brede oorzaken en oplossingen.

Baken 5 streeft naar optimale verzuimbeheersing, die is gericht op het continu verbeteren van haar dienstverlening, producten, expertise en de eigen organisatie. Door periodieke evaluaties over de kwaliteit van onze dienstverlening en het stimuleren van verbetertrajecten wordt actief gestuurd op een open verbetercultuur waarin alle medewerkers van Baken 5 bij betrokken zijn.

Baken 5 spant zich in voor de bescherming van informatiebeveiliging, datalekken, privacy, integriteit en beschikbaarheid van alle fysieke en elektronische informatiedragers binnen de organisatie zodat aan de geldende wet- en regelgeving wordt voldaan.

Om de kwaliteit van risk- en casemanagement te waarborgen zijn al onze casemanagers aangesloten bij de beroepsgroep voor casemanagers en ingeschreven in het Register Specialistisch Casemanagement (RSC). Hiermee voldoen onze medewerkers aan strenge en onafhankelijk getoetste diploma- en bijscholingsvereisten.

Onze kernwaarden; Optimale samenwerking, Eigenverantwoordelijkheid, Oplossingsgericht, Integriteit en Openheid maken dat Baken 5 zich altijd kan en wil blijven ontwikkelen en verbeteren. Op deze wijze kan onze organisatie groeien met behoud van de kernwaarden.

Verklaring voor akkoord door de directie van Baken 5.
Datum: 24 april 2023
Ron Kamps
Martin van Houts