Laatste nieuws
Programma
Kennissessie 2024
Met de kennissessie van 2024 bieden Marije Sliphorst (Abma Advocaten) en Ron Kamps (Baken 5 - Verzuimbeheersers) u weer een uitgebreid programma dat dit jaar, op veler verzoek, in het teken staat van Vitaliteit van het bedrijf en de medewerkers. Ook dit jaar hebben wij weer twee gastsprekers bereid gevonden om hun passie en kennis met jullie te delen.
Lianne Both is onze eerste gastspreker en zij neemt u mee in de wereld van preventief gezondheidsmanagement. Lianne is verbonden aan het Amsterdam UMC en VUmc als gedragswetenschappelijk expert en is universitair docent geweest in de Medische psychologie. Vanuit haar brede kennis als Psychologe, biedt zij u inzicht in het voorkomen van verzuim en de rol van het leiderschap als onderdeel van preventief beleid.

Onze tweede gastspreker, een toonaangevend expert in zijn vakgebied, is Bernard Maarsingh. Hij is klinisch psycholoog en specialist op het vakgebied Árbeid en Organisatie. Bernard heeft een psychologiepraktijk en is oprichter van o.a. Therapieland, NeuroRC, de Vitaliteitsfabriek en GripVR. Met innovatieve technologie als GripVR, gaat Bernard ons laten ervaren hoe bewegingsachterstand en overgewicht, via virtuele uitdagingen, kunnen worden omgezet in gezonde levenskeuzes.

PROGRAMMA:

13.30 – 14.00 uur - Ontvangst met koffie en thee

14.00 – 14.30 uur - Marije Sliphorst (Abma Advocaten)
- Jurisprudentie vitaliteitsvraagstukken 
- Zorgplicht werkgever rondom veiligheid en gezondheid werknemers 
- Welke maatregelen moet je nemen om beroepsziekten te voorkomen?

14.30 – 15.00 uur - Ron Kamps ( Baken 5 – Verzuimbeheersers)
- Actuele ontwikkelingen sociale zekerheid en arbeidsmarkt
- Hoe neem je regie in preventief beleid?
- Vitaliteit in de praktijk

15.00 – 15.30 uur - Pauze

15.30 – 16.15 uur - Lianne Both
- De rol van Leiderschap
- Stress? De nummer 1 preventie methode
- Safety Risk Paradox

16.15 – 17.00 uur - Bernard Maarsingh 
- Kracht van Gewoontes
- Hoe herprogrammeren wij het brein?
- Gezondere levensstijl met GripVR 

17.00 – 18.00 uur - Afsluiting met een hapje en een drankje

Zelf GripVR ervaren of een vitaliteitstest laten uitvoeren door SimpleCheck? Dat kan in de pauze en na afloop van de kennissessie in de foyer. Ook is er dan volop de gelegenheid om uw vragen aan de sprekers voor te leggen en uw ervaringen te delen met andere aanwezigen. De kennissessie zal op 3 oktober plaatsvinden in Theater de Purmaryn in Purmerend. Wilt u de kennissessie bijwonen dan ontvangen wij uw aanmelding graag via info@baken5.nl. Wij kijken uit naar uw komst op donderdag 3 oktober aanstaande! Hartelijke groet, Marije Sliphorst en Ron Kamps